BGYarmat'89 kiállítás a balassagyarmati Madách Moziban

2009. november 19-22. között a Moziban!

Filmek, hangok, képek és korabeli dokumentumok segítségével emlékezünk arra, hogy mi történt egy Nógrád megyei kisvárosban.

Nov. 19. 16:30 A Levéltár kiállítását megnyitja Medvácz Lajos Balassagyarmat polgármestere – Az erózió évei: Tarr Béla: Szabad gyalog c. filmjének vetítése (gyarmati helyszínek, gyarmati arcok), vendégeink az egykori szereplők

Nov. 20. 17 óra Kisvárosi kerek asztal. Egy asztalnál a korabeli gyarmati közélet szereplői. Hallgassa meg, hogyan látják ők a húsz éve történteket! A beszélgetést Madarász Gábor az MTV riportere és Rigó Zoltán vezeti.

Nov. 21. 17 óra Schiffer Pál: Engesztelő című dokumentumfilmjének vetítése – tisztelgés a forradalom Hugyag határában meggyilkolt áldozatai előtt (20 évvel a balassagyarmati bemutató után)

A Nógrád Megyei Levéltár rendezvényét Balassagyarmat Város Önkormányzata támogatta, a Palóc Múzeum, az Infó Plusz Televízió, a Madách Filmszínház, a Madách Imre Városi Könyvtár, a Mikszáth Kálmán Művelődési Központ és a Városüzemeltetési Kft segítette.

Nincsenek megjegyzések: